© 2022 | ICL כל הזכויות שמורות
הפקת המינרלים מתחילה בתהליך אידוי באגן הדרומי הרדוד של ים המלח, ומסתייעת באקלים החם והיבש השורר באזור. פעילות ההפקה והייצור של ICL ים המלח משתרעת על פני 150 קמ"ר באגן הדרומי של ים המלח.
9 מפעלי ייצור
שטח המתקנים – 1,800 דונם
1,500 עובדים, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, 365 ימים בשנה
ICL ים המלח מייצרת דשני אשלג ממחצבי ים המלח. חלק מן האשלג שמייצרת ICL ים המלח הינו מוצר טבעי טהור, ללא תוספים כימיים. המינרלים המופקים מים המלח עוברים תהליך ייבוש והכנה למשלוח. מינרלים טבעיים אלה משמשים כדשנים בחקלאות, להגברת הביטחון התזונתי.
הזיכיון שהוענק ל-ICL ים המלח יעמוד בתוקפו עד 31 במרץ 2030, ומקנה ל-ICL עדיפות בקבלת זיכיון חדש במועד פקיעתו של הזיכיון הנוכחי, ככל שממשלת ישראל תבקש להעניק זיכיון חדש.
עד לאחרונה, ניצבה הגזרה של הגבול עם ירדן באזור ים המלח ללא הגנה או מכשול יעיל שיסייע במניעת חציית הנחל באזור בין שני צדי הגבול. ככזו, הגזרה מועדת לפורענות כאשר מסתננים רבים ניצלו זאת לאורך השנים, בעיקר להברחות פליליות או לצורכי עבודה. יוזמה של אתר סדום במסגרת פרויקט ה-BIG, עתידה ליצור שינוי משמעותי בנושא.
במסגרת ה-BIG בקטגוריית "מודלים עסקיים", עלה רעיון להקמת חומת מלח מול הגבול עם ירדן. באופן כזה, ניתן יהיה לעשות שימוש יעיל לפינוי עודפי המלח שנערמים כתוצר לוואי, ולהבטיח מכשול מעכב שיסייע בפעילות הצבאית באזור. מעבר לתועלת הביטחונית החשובה, פרויקט שכזה יאפשר הוזלה משמעותית של עלויות שינוע המלח כתוצר לוואי. חומת המלח, הנמצאת מרחק ק"מ ספורים מהאתר, עשויה להוות יעד למעל מיליון קוב מלח, אשר כיום מובל לאתרי אחסון מרוחקים יותר.
חומת המלח מהווה מכשול הנדסי טבעי וחדשני, לשמירה על ביטחון המדינה תוך שימוש בעודפי המלח כתוצר לוואי, אשר משתלבים באופן טבעי בנוף. היא נישאת לגובה של כ-3 מטרים מהצד הישראלי, וכ-9 מטרים מהצד הירדני. הפיילוט נפרש לאורך של 150 מטרים. כעת, פועלים מסביב לשעון כלי הנדסה של אתר סדום על פרישתה של החומה לאורך 36 ק"מ, באזור שבין היישוב נאות הכיכר מדרום לים המלח, עד לקצה הבריכות. בכך, תקשה החומה על המסתננים לעבור את הגבול עם ירדן באזור ים המלח.
גורמי ההנדסה של האתר ושל החטיבה הצה"לית מפקחים על העבודות, ורשות הטבע והגנים מאשרת כל שלב בפרויקט כדי לא לפגוע בערכי הטבע והחי באזור.
באתר סדום מקווים שהפרויקט יסמל את הדרך לפרויקטים ירוקים נוספים בשיתוף פעולה עם הצבא למתן הגנה ביטחונית באזור.
קרא עוד