r r PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT

סוגיות מהותיות

ICL חותרת בהתמדה לשמור על ערנות ולאמוד את הסוגיות המהותיות ביותר לחברה ולמחזיקי העניין שלה, ולעדכן את האסטרטגיות והדיווחים שלה בהתאם. תהליך ניתוח המהותיות השנתי שמבצעת החברה נועד להעריך את ההיבטים הכלכליים, הסביבתיים והחברתיים החשובים ביותר עבור מחזיקי העניין שלה. ICL מעדכנת את הערכתה מדי שנה, על מנת לבחון את האתגרים המתעוררים ואת השפעתם על אסטרטגיית החברה. \

דוח זה מקיף את מאמציה של ICL ביחס לסוגיות המהותיות שזוהו בתהליך הניתוח העדכני ביותר שערכה החברה. ניתוח המהותיות בוצע בהתבסס על הנחיות "יוזמת הדיווח הגלובלית" (Global Reporting Initiative – GRI).

מטריצת מהותיוּת

התהליך

הסוגיות המהותיות זוהו תוך שימוש בתהליך בן שלושה שלבים:

1. זיהוי

ICL מקיימת בחינה שנתית של מחזיקי העניין הפנימיים והחיצוניים שלה, ושל הסוגיות העומדות במוקד תשומת ליבם. ICL בוחנת את הדרכים השונות שבהן פעילותה משפיעה על סוגיות אלה.

נקודת מבטמקורות
רלוונטיות לחברההודעות למשקיעים ולגופים רגולטוריים
מסמכי מדיניות ICL, לרבות אסטרטגיה תאגידית, הקוד האתי, ניתוח "רישיון חברתי לפעול" וניהול סיכונים תאגידי
שאלונים לפי הזמנה שמולאו על-ידי מנהלים וצוותי שיווק ומכירות ב-ICL, בחינה על-ידי צוות מומחי הקיימוּת של ICL
רלוונטיות למחזיקי הענייןמסמכי מדיניות הזמינים לציבור הרחב, ניירות עמדה ומידע אחר מטעם מחזיקי-עניין מרכזיים
תקשורת סדירה וישירה עם מחזיקי עניין (לדוגמה, במסגרת מפגשי פאנל קהילתי מייעץ משותף (CAP), פגישות ותכתובות)
איסוף וקיבוץ תכתובות רלוונטיות עם מחלקות עסקיות ספציפיות (לדוגמה יחסי משקיעים, יחסי חוץ תאגידיים, קיימוּת וכו')
סוגיות מתעוררות בענפי הכימיקלים והכרייהסוגיות מהותיות כפי שעולות מארגוני וגופי דיווח רלוונטיים (כגון IFA, ICMM, GRI, CDP, SASB וארגונים מקומיים כגון מעלה)
מִידוּד פרקטיקות מיטביות בקרב חברות מקבילות ברמה העולמית
ההקשר הכלכלי, החברתי והסביבתי ברמה המקומית והארציתניתוח תקשורת ורשתות חברתיות

2. תִעדוּף

על מנת לקבוע אלו מן הנושאים שקובצו במסגרת השלב הקודם מהותיים ל-ICL ולקבוצות השונות של מחזיקי העניין, מבוצע ניתוח איכותני וכמותי גם יחד. כל אחת מן הסוגיות נבחנת לקביעת דרגת חשיבותה עבור כל אחד ממחזיקי העניין הספציפיים ומידת השפעתה ומשמעותה הכלכלית, הסביבתית והחברתית על ICL. בעקבות הערכה זו, נקבעת דרגת החשיבות כגבוהה, בינונית, נמוכה או בלתי-רלוונטית, והממוצע המשוקלל ביחס לכל קבוצת מחזיקי עניין מגובש על בסיס הדירוגים העולים מכל מקורות המידע המשקפים קבוצה זו. 

התרשים מציג את הסוגיות המהותיות במסגרת מטריצה, כאשר סוגיות מהותיות ל-ICL ממוקמות על ציר ה-X, וסוגיות מהותיות למחזיקי העניין על ציר ה-Y.

תעדוף הסוגיות המהותיות עבור ICL נעשה תוך שימוש במגוון מקורות מידע ונתונים, לרבות סקרים שנערכים בקרב מנהלים, מסמכי מדיניות, נהלים ומסמכי אסטרטגיה שונים הנוגעים לתחומי ESG (סביבה, חברה וממשל תאגידי), וכן תהליך היוועצות רחב-היקף.

צוות הקיימוּת של ICL מייחס משקל נוסף לסוגיות המצויות על סדר-יומה הפנימי של החברה במהלך תקופת הדיווח, ולוקח בחשבון אירועים דוגמת השקעות משמעותיות או מעורבות של החברה בסוגיה מסוימת. מידע זה כולל גם סוגיות הזוכות להתייחסות נרחבת של דירקטוריון והנהלת החברה.

הסוגיות המהותיות עבור מחזיקי העניין של ICL (המוצגות על ציר Y) מקובצות בעיקר על-פי תכתובות ובקשות מידע שהוגשו על-ידי מחזיקי עניין, חומרים שפורסמו על-ידי מחזיקי עניין, ומגעים נוספים שהתקיימו עימם. בנוסף, סוגיות הזוכות לתשומת לב מיוחדת במסגרת מפגשי פאנל קהילתי מייעץ משותף (CAP), צוותי חשיבה, תהליכים בהשתתפות מספר קבוצות מחזיקי עניין ספציפיות לתעשייה וארגוני אחריות תאגידית, נבחנות גם הן ומיוחס להם משקל מיוחד במסגרת תהליך זה.

שלוש הסוגיות המהותיות ביותר עבור כל אחת מקבוצות מחזיקי העניין מוצגות להלן:

משקיעיםמחזיקי עניין מקומייםגופים גלובליים העוסקים במתודולוגיות ESG
ביצועים כלכלייםניהול שפכים, פסולת וחומרים מסוכניםאתיקה בעסקים
אסטרטגיית אקלים ופליטות גזי חממהציותאסטרטגיית אקלים ופליטות גזי חממה
בטיחות וטיפול סביבתי אחראי בכימיקלים*אסטרטגיית אקלים ופליטות גזי חממה/ניהול מים/כרייה, שיקום והשבת אתרי כרייה פרקטיקות העסקה ועבודה

*סוגיות אלה זכו לערכים דומים באשר לדרגת חשיבותן.

לאחר קיבוצן של תוצאות אלה, עורך צוות הקיימוּת בחינה מעמיקה של הממצאים, תוך היוועצות עם המחלקות הרלוונטיות בחברה.

3. תיקוף

מטריצת הסוגיות המהותיות הנובעת משלב התעדוף נדונה ומנותחת על-ידי הצוות, וזאת בהתאם לעקרונות השלמוּת והכללת מחזיקי העניין של ה-GRI.

סוגיות מהותיות לשנת 2020

ההערכה הנוכחית איששה את ניתוח המהותיות הקודם, אך הדגישה בנוסף את חשיבותם הגוברת של סוגיות סביבתיות, ושינוי אקלים בפרט, לעסקיה של ICL ולמחזיקי העניין שלה.

מודעות מוגברת זו קיימת לרוחבו של הטווח כולו, כאשר כל הסוגיות הסביבתיות זוכות לבחינה מעמיקה יותר מצדם של משקיעים, לקוחות וגורמים אחרים בקהילה העסקית, כמו גם מצד ארגוני המגזר השלישי. בחברה נרשם עניין גובר בסוגיות כגון ניהול שפכים, פסולת וחומרים מסוכנים, כרייה ושיקום וטיפול אחראי בכימיקלים, כמו גם עניין מיוחד בסוגיות שינוי האקלים ופליטות גזי חממה. כדי לאפשר ללקוחות ICL לקבל מידע רב יותר על השפעתם של מוצריה, חישבה החברה את טביעת הרגל הפחמנית של מוצריה המרכזיים. עניין מוגבר זה עולה בקנה אחד עם הדרך אליה יצאה ICL בכיוון של ניטרליות פחמנית. החברה הציבה לעצמה יעד שאפתני של צמצום פליטות גזי חממה במעל 30% עד שנת 2030, והתחייבה להגיע לאפס פליטות נטו עד שנת 2050. הגשמתו של יעד זה מחייבת שימוש נרחב יותר באנרגיות מתחדשות מכפי שקיים כיום, המשך החדשנות במוצרים בעלי טביעת רגל פחמנית נמוכה, ומוצרים לאגירת אנרגיה ממקורות מתחדשים, כמו גם השקעות של החברה ביוזמות כלכלה מעגלית. 

קיים קונצנזוס מתמשך, הן בקרב מחזיקי העניין החיצוניים של ICL והן בקרב מחזיקי העניין הפנימיים ב-ICL, ביחס לסוגיות סביבתיות רבות-השפעה אלה. קיים קונצנזוס גם בקשר לסוגיות חברתיות ובתחום הממשל התאגידי, כגון פרקטיקות תעסוקתיות, ציות ואתיקה בעסקים.

מחזיקי העניין החיצוניים של ICL מייחסים לשתי סוגיות חשיבות גבוהה יותר אף מזו שמייחסת להן החברה. אלו הן ניהול משאבי מים, ושמירת טבע ומגוון ביולוגי. ICL רואה את החשיבות הגוברת שמחזיקי העניין מייחסים לסוגיות אלה, ובוחנת נקיטת צעדים בעתיד, בנוגעים לביצועיה ולדיווחים הקשורים אליהם. לאחרונה הציבה ICL יעד של הפחתת השימוש במים באזורים צחיחים. 

ישנן מספר סוגיות בעלות השפעה משמעותית עבור ICL אשר מחזיקי העניין החיצוניים שלה מייחסים להן חשיבות פחותה. המדובר בעיקר בנושאים הקשורים בסוגיות תפעול ומשאבי אנוש.

בנוסף לסוגיות סביבתיות, ישנם מספר נושאים עיקריים נוספים להם יוחסה חשיבות גבוהה יותר בתוך הארגון בהשוואה לשנה הקודמת. הראשון הוא חברתי – גישה הוליסטית למשאבי אנוש. נושא זה ממשיך להיות בעדיפות גבוהה עבור ICL. הדרכים לקידום וללמידה מתמדת בתוך הארגון עצמו הורחבו. נושא הרחבת המגוון האנושי בקרב עובדי ICL מצוי גם הוא בעדיפות. נקבעו מספר יעדים כמותיים ביחס לגיוון תעסוקתי.

כאמור, סוגיות הנוגעות לממשל תאגידי זכו גם הן למקום מרכזי. ICL פרסמה מדיניות למניעת הטרדה והפליה בעבודה, ובשנת 2020 פרסמה מדיניות חדשה בנושא זכויות אדם. 

בנוסף, ICL מגבירה את מעורבותה בנושאי שקיפות ופרקטיקות שרשרת האספקה, באמצעות השתתפות ביוזמות דוגמת TfS (Together for Sustainability), המקיימת הערכות וביקורות קיימוּת בקרב ספקים, כדי לעודד מודעות ושיפור בפרקטיקות ה-ESG של ספקי ICL. נקבעו יעדים ומטרות כמותיים גם בתחום זה, והחברה פעולת יחד עם ספקיה לקידום גילוי ביצועי ה-ESG שלהם.

במסגרת הדוח לשנה זו נכללו גם עדכונים והרחבות בנוגע לנושאים מסוימים הנחשבים למהותיים עבור מחזיקי העניין של ICL, כגון מפלס מי ים המלח, שיקומו ופתיחתו המחודשת של נחל אשלים לאחר התקרית בשנת 2017, וסוגיות הנוגעות לכרייה בספרד. דוח זה אף מרחיב את הדיווח בדבר מאמציה של ICL בתחום הכלכלה המעגלית. דיווח אודות תקריות סביבתיות משמעותיות שאירעו בשנת 2020 ניתן למצוא כאן.

מדדי קיימות:
גילוי: 102-46
גילוי: 102-47
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.