r r PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT

הקמת תשתיות חדשות

חברת-הבת של ICL, ICL רותם, עוסקת בשדרוג מהותי של תשתיותיה במסגרת פעילותה. במהלך השנים הקרובות צפויה ICL רותם להשקיע מעל 400 מיליון דולר במיזמי סביבה ובטיחות. ההשקעות המתוכננות מתמקדות במיזמים שונים בתחום השפכים, המים ואיכות האוויר. \

טיפול בשפכים ושפכים תעשייתיים

אחד ממיזמי התשתית הגדולים של ICL רותם הוא הקמתן של בריכות אגירה חדשות. בריכות אלה משמשות לאגירת נוזלי פוספו-גבס (phosphogypsum) חומציים. רכיב הפוספו-גבס שוקע לקרקעית הבריכה, והמים הנותרים מוזרמים לשימוש חוזר במסגרת תהליכי הייצור של ICL רותם. הבריכות החדשות נבנות בעזרת טכנולוגיות מובילות ובהתאם לסטנדרטים המחמירים ביותר. הטכנולוגיה המשמשת לבניית הבריכות נושאת בחובה יתרונות רבים, ומאפשרת בניית בריכות המתאפיינות בחוזק ויציבות יוצאי-דופן, כמו גם ברמת יעילות חסרת תקדים מבחינת שיעור השימוש החוזר במים. הבריכות החדשות יחליפו את הבריכות הוותיקות.   

ICL רותם הגיעה להסכם עם אדם טבע ודין (עמותה העוסקת בתחום איכות הסביבה) בנוגע לשיקום הבריכות הישנות, כמו גם בדבר הבנייה, השימוש והפיקוח על בריכה מספר 5 (א' וב') ותכנונה של בריכה חדשה.

כוח משימה לטיפול בשפכים

ICL רותם מחויבת לשיפור הטיפול בשפכיה, והקימה כוח משימה ייעודי על מנת לעמוד באתגר זה. שתי מטרותיו העיקריות של כוח המשימה כוללות את שיקום בריכות השפכים ואיתור פתרונות חלופיים להזרמתם של קרוב ל-500,000 מ"ק שפכים חומציים לבריכות אלה מדי שנה, עד סוף 2021.

ICL רותם הקימה את כוח המשימה כדי לפתח מיקוד מערכתי בחדשנות ולצבור ידע מקצועי מהשטח בנושא ספציפי זה, כמו גם לשם הסרתם של "צווארי בקבוק" בתהליך. 

תפוקת השפכים של ICL רותם כמעט והכפילה את עצמה בשנים האחרונות, כאשר החברה התקינה מערכות נוספות לבקרת זיהום אוויר/סולקנים, העושות שימוש בכמויות גדולות של מים כחלק מתהליך צמצום הפליטות, בהתאם לדרישת הרשויות.

כוח המשימה מתמקד בהפחתה משמעותית של כמויות השפכים אשר, בהיעדר חלופה אחרת, מוזרמים לבריכות הטיפול. אחת הדוגמאות לפתרון מוצלח שהושג על-ידי כוח המשימה היא נטרול רמות החומציות במי השפכים, אשר מועברים לאחר מכן לשימוש חוזר במתקן העשרת הפוספט. 

כוח המשימה פועל לאיתור פתרונות נוספים לצמצום כמויות זרמי שפכים פנימיים נוספים. ICL רותם אף פועלת לאתר ולפתח דרכים שונות למִחזוּר חלק מזרמי הפסולת שלה. ICL רותם עובדת בשיתוף עם המשרד להגנת הסביבה על מנת לקבל אישורים לשיטות ופתרונות אלה.

במהלך שנת 2020 שפכי חומצה זרחתית לבנה עברו תהליך ריכוז ומחזור בזרם הפסולת, ולאחריו תהליך מיצוק FSA (חומצת פלואורוסיליקט) לשימוש בתעשיית הצמנט.

צמצום הפליטות לאוויר

מרבית פעילות המו"פ של ICL רותם בשנים האחרונות התמקדה בפתרון סוגיות סביבתיות. החברה פועלת לאיתור פתרונות טכנולוגיים לאתגרים סביבתיים שעלו במסגרת הכנותיה לעמידה בהוראות חוק אוויר נקי. עד כה השלימה החברה מספר פרויקטים משמעותיים הנוגעים לעמידה בחוק אוויר נקי, כולל הקמת ארובה חדשה בגובה 96 מטר, והחלפת קטליזטורים בשני מתקני החומצה הגופריתית. החלפתם של הקטליזטורים אפשרה לאתר להפחית את פליטות הגופרית הדו-חמצנית (SO2) בכ-50%. בנוסף, בוצע כיסוי של ארבע בריכות ייצור, על מנת למזער פליטות תרכובות נדיפות. ICL רותם אף שיפרה את האיסוף והלכידה של פליטות בלתי-מוקדיות של תרכובות אורגניות נדיפות (VOCs) במתקן החומצה הזרחתית הלבנה.

ICL רותם השלימה פרויקטים סביבתיים אשר אפשרו לה להפחית את פליטות הגופרית הדו-חמצנית (SO2) בכ-50%.

על מנת לעמוד בדרישות הסביבתיות השונות, בכוונת ICL רותם להשקיע מעל 400 מיליון, או 80% מסך השקעותיה הצפויות, ולגייס כ-200 עובדים, לשם ביצוע מיזמים שונים אלה. לאור אי-הוודאות העסקית והשפעות מגפת הקורונה, המשיכה ICL במגעיה עם המשרד להגנת הסביבה בישראל באשר תזמון ולהיקף ביצוע השקעות אלה, לרבות השפעת אי-הוודאות ביחס לפעילותה של ICL רותם (המושפעת גם מאי-הוודאות לגבי האישורים לפעילות כרייה בשדה זוהר דרום – שדה בריר), ובכל הנוגע ליישומם של מיזמים לטווח ארוך.

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.