r r PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT

כלכלה מעגלית

ICL מפתחת מוצרים ושיטות אשר יאפשרו לה ליטול חלק פעיל במאמצים לכינון כלכלה מעגלית גלובלית. החברה עורכת ניסויים ומיישמת תהליכי ייצור של כלכלה מעגלית במתקניה שלה, ופועלת באופן יזום לאתר הזדמנויות ליטול חלק בחשיבה עסקית חדשה זו. בנוסף, ICL מפתחת מוצרים המבוססים על תוצרי-הלוואי שלה עצמה, בוחנת כיצד מוצריה הקיימים פועלים במסגרת כלכלה מעגלית, ומייצרת מוצרים חדשים מפסולת. \

על מנת להגיע לטביעת-רגל פחמנית נמוכה, יעילות שימוש במשאבים וכלכלה תחרותית, חברות חייבות לעבור לכלכלה מעגלית יותר. כלכלה מעגלית היא מערכת שבה ערכם של מוצרים, חומרים ומשאבים נשמר במסגרת הפעילות הכלכלית למשך זמן ארוך ככל הניתן. שינוי כזה יביא, במקביל, לחיסכון האנרגיה ולהפחתת הפקת הפסולת, כמו גם להפחתת שיעור השימוש בחומרי גלם. שינוי כזה הוא חלק מהמאמצים הגלובליים לקידומו של פיתוח בר-קיימא.

יעד: הגדלת הכלכלה המעגלית והחסכון במים ב-3% נוספים לשנה במִחזוּר זרמי פסולת

12.5
עד שנת 2030, הפחתה ניכרת של הפקת הפסולת באמצעות מניעה, הפחתה, מִחזוּר ושימוש חוזר.

על מנת למזער את ההשפעה הסביבתית בשלב סוף חיי מוצריה, אימצה ICL את גישת 'התעשייה המשולבת'. על-פי גישה זו, על תהליך הייצור התעשייתי להפוך מתהליך לינארי, שבו המשאבים וההון עוברים לאורך שרשרת הייצור ולבסוף הופכים לפסולת, לתהליך מעגלי שבו יכולה הפסולת לשמש כתשומה בתהליכי ייצור אחרים.

בעוד ICL ממשיכה לפתח יותר ויותר מוצרים ברי-קיימא מזרמי פסולת שונים, נעשים גם מאמצים אינטנסיביים לשלב את מוצריה ותוצרי-הלוואי שלה במסגרת תהליכי כלכלה מעגלית. שרשראות הערך של ICL, המתאפיינות ברמת אינטגרציה גבוהה, עושות שימוש בתהליכים מתקדמים לניצול תוצרי-לוואי ותוצרי פסולת על מנת לאפשר המרה, ביחס עלות-תועלת גבוה, של חומרי גלם למוצרים בעלי ערך מוסף גבוה יותר. 

בשנה האחרונה הצליחה יחידת המו"פ והחדשנות של ICL להוכיח כי מה נחשב בעבר לתוצר-לוואי שאין בו כל שימוש יכול להפוך למוצר מעשי. MagiK הוא מוצר חדש שפותח מזרם תוצרי-לוואי הנוצרים כחלק מתהליך ייצור המגנזיום.

בחטיבת פתרונות הפוספט, ICL פועלת לאיתור מקורות חדשים לזרחן, מינרל חיוני לבריאותם של צמחים,  ממקורות שאינם סלע פוספט, כגון אפר מבוצת שפכים, וכן שימוש בתוצרי-לוואי מתהליכי ייצור כמוצרים בעלי פוטנציאל שימושי.

סוגרים את המעגל

החידוש האחרון של ICL בתחום הכלכלה המעגלית הוא טכנולוגיית Pearl®; זרחן ממוחזר המסייע בסגירת מעגל הזרחן, מפחית את אובדנו לסביבה הימית ומשמר את משאבי סלע הפוספט העיקריים והמוגבלים לייצור דשנים קונבנציונליים. Pearl® מושב באופן בר-קיימא מזרמי שפכים עתירי זרחן, לרבות מפעילות תעשייתית, כרייה, עיבוד מזון, חיות משק ושפכים עירוניים, תוך שימוש בתהליך ייחודי המאפשר השבתו של גלעין סטרוביט טהור. הוכח כי סטרוביט הוא נכס לבריאות וצמיחת הצמח, והוא משולב בסדרת מוצרי ה-CRF פרימיום של ICL למדשאות, Sierrablen Plus.

קרא עוד

בחטיבת המוצרים התעשייתיים, ICL מתמקדת בהשבת ברום מזרמי פסולת שונים. בנוסף, בוחנת החברה כיצד הדור החדש של מעכבי בעירה מתוצרתה פועלים במסגרת כלכלה מעגלית.

בישראל, מתקנים השייכים לחטיבת המוצרים התעשייתיים מעורבים זה מכבר ביוזמות כלכלה מעגלית הנוגעות למעגליות אנרגטית. אחד ממפעלי ICL החל לרכוש את זרם תוצרי-הלוואי של תחנת כוח הממוקמת בסמוך לו. במפעל אחר, מימן הנפלט כתוצר-לוואי בתהליכי הייצור במפעל עצמו משמש כיום כדלק במתקן להפחתת פליטות. 

ICL אף מפתחת תהליך עיבוד הידרולוגי חדש להשבת מתכות יקרות, המיועד לתעשיית המִחזוּר.

כחלק מחזון הקיימות שלה לשנת 2030, ICL הציבה יעד להגדלת השפעת הכלכלה המעגלית והחיסכון במים על ידי מיחזור נוסף של 3% זרמי פסולת בשנה. מדד ביצוע זה כולל הן שימוש חוזר פנימי בתוך אתרי ICL והן שימוש חוזר חיצוני בפסולת על-ידי שותפים חיצוניים. הארגון החל כעת במדידת כל הפרויקטים הגלובליים הקיימים – ההתקדמות תוצג בדוח הקיימוּת של ICL לשנת 2021.

פורום הכלכלה המעגלית של ICL מוצרים תעשייתיים

ICL מוצרים תעשייתיים הקימה פורום כלכלה מעגלית פנימי שמטרתו החלפת מידע ורעיונות בקשר לפרויקטים פוטנציאליים, דיאלוג עם לקוחות ומיזמי מִחזוּר. נציגים מחברות ICL באסיה, אירופה, ישראל וארה"ב חברו יחד על מנת למפות הזדמנויות כלכלה מעגלית הן בתוך ICL והן מחוצה לה.

מצטרפים ל-CR3 – המרכז להשבת ומִחזוּר משאבים

בעוד ICL מרחיבה את חזון הכלכלה והמשאבים המעגליים שלה, החברה פועלת לאיתור שותפויות מועילות לקידום חזון זה. לפיכך, ICL הצטרפה לפעילות המרכז להשבת ומִחזוּר משאבים CR3

CR3 מחויב להפוך למרכז מחקר שיתופי בתחום הטיפול האחראי במשאבי כדור הארץ. המרכז מתמקד בסיוע לתעשייה ביצירת עתיד בר-קיימא. CR3 מסייע בקידום טכנולוגיות להשבה, מִחזוּר ושימוש חוזר בחומרים לכל אורך תהליך הייצור. בכך נוצרות הזדמנויות לצמצום עלויות האנרגיה ולהגדלת הרווחיות, והכל תוך שמירה על משאבי הטבע.

סוגרים מעגל – תוכנית הפעולה של האיחוד האירופי למען כלכלה מעגלית

הנציבות האירופית אימצה מדיניות חדשה שמטרתה יצירתה של כלכלה תחרותית, יעילה מבחינת שימוש במשאבים, דלת פחמן ובת-קיימא. חבילת הכלכלה המעגלית כוללת מחויבות מקיפה לעיצוב אקולוגי (eco-design), פיתוח גישות אסטרטגיות ביחס לפלסטיקה וכימיקלים, יוזמה מרכזית למימון מיזמים חדשניים במסגרת תוכנית המחקר של האיחוד האירופי Horizon 2020, ופעולה ממוקדת בתחומים כדוגמת פלסטיקה, פסולת מזון, בנייה, חומרי גלם חיוניים, פסולת כרייה ותעשייה, צריכה ורכש ציבורי.

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.