r r PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT

ייצור דשנים מפוספט ממוחזר

סלע פוספט הוא מקור הולך ומידלדל לזרחן, וכיום מיושמות שיטות להשבה ומִחזוּר של פוספטים ממקורות אחרים, דוגמת שפכים הנובעים משימוש של בני אדם, זבל בעלי חיים ופסולת אפר. ICL דשנים אירופה הציבה לעצמה יעד של החלפת סלע הפוספט בפוספט שניוני. \

מִחזוּר פוספט ב-ICL

זרחן הוא יסוד חיוני לגדילתם של צמחים, ואין לו תחליף. בעוד משאבי סלע הפוספט הופכים נדירים יותר, ICL בוחנת חלופות שונות, לרבות האפשרות למחזר פוספט. נכון להיום, פוספט שניוני זמין, המצוי בבוצת שפכים וכן באפר הנוצר משריפת בשר ועצמות, משמש למילוי במטמנות פסולת. קיים פוטנציאל אמיתי לשימוש במקור פוספט בלתי-מנוצל זה.

ICL מקדמת תהליך לפיתוחן של טכנולוגיות מתאימות, ובמקביל פועלת יחד עם ממשלות לגיבוש הדרישות הרגולטוריות הרלוונטיות.

12.2
עד שנת 2030, השגת ניהול מהותי ושימוש יעיל במשאבי טבע.
12.6
עידוד חברות, בעיקר חברות גדולות ובינלאומיות, לאמץ פרקטיקות בנות-קיימא ולשלב מידע בדבר קיימוּת במסגרת מחזורי הדיווח שלהן.

ICL הולנד אמפרט פתחה את יחידת מִחזוּר הפוספט החדשנית שלה

בשנת 2019 השיקה ICL הולנד אמפרט (מחטיבת פתרונות הפוספט) את יחידת מִחזוּר הפוספט החדשנית הראשונה שלה, שנועדה לעשות שימוש בפוספטים ממוחזרים מזרמי פסולת כחומר גלם. הפרויקט זכה לעידוד בדמות סובסידיה בסך 500,000 אירו מן הממשל המחוזי Noord-Holland. שיתוף פעולה זה ממחיש את הגידול בחדשנות ובהשקעה בכלכלה המעגלית.

כדי לאפשר שימוש מוצלח בפוספטים ממוחזרים במפעל, נרכשו מגדלי אחסון (סילו) וציוד אחר. אמצעים אלו מאפשרים הזנת אפר פסולת מבוצת שפכים ועצמות טחונות אל תוך מתקן ההחמצה (אסידולציה) של המפעל. יעדו השאפתני של מיזם זה ב-ICL אמפרט הוא להחליף עד 100% מסלע הפוספט במקורות ממוחזרים, בכפוף לביקוש בשוק ולזמינות חומרי גלם. 

נכון להיום, ICL אמפרט מחליפה כ-10% מסלע הפוספט המשמש לייצור דשנים בפיילוט יחידת המִחזוּר בפוספטים שניוניים. החברה פועלת לרישום REACH (רגולציית רישום הכימיקלים של האיחוד האירופי) של המוצר החדש, על מנת לאפשר גידול באחוז החומר הממוחזר.

בנוסף ליתרונות הכספיים הצפויים מהחלפת סלע פוספט בפוספט שניוני, המהלך מביא גם תועלות סביבתיות ניכרות. שילובו של פוספט ממוחזר זה עם מוצרי ICL אחרים, כגון פוליסולפט, יאפשר את ייצורם של דשנים בעלי טביעת רגל פחמנית נמוכה ביותר.

ההשקעה של ממשלת הולנד במיזם זה תאפשר קיומה של כלכלת פוספט מעגלית, כלומר שימוש שאינו חד-פעמי ברכיב יקר ערך והגדלת שיעורי המִחזוּר בתהליכי ייצור מזון. זהו מאמץ חדשני וחסר תקדים בתעשיית הפוספט הגלובלית.

שימוש במקורות שניוניים משמעו גם צמצום השינוע של חומרי גלם לפעילות הייצור של ICL אמפרט, ובהתאם לכך הפחתה משמעותית בטביעת הרגל הפחמנית של האתר.

המיזם ממחיש את תרבות החדשנות של ICL, כמו גם את מחויבותה לקיימוּת, ומחזק את שיתוף הפעולה שלה עם הרשויות המקומיות בתחום הסביבתי.  

יחידת מִחזוּר הפוספט של ICL נכללה ברשימת המתמודדים המובילים לפרס הכלכלה המעגלית בעסקים לשנת 2020

קידומה של כלכלה מעגלית מצוי בעדיפות עליונה בהולנד. לאור זאת, הממשלה תומכת ביוזמות המשלבות כלכלה מעגלית במגזר העסקי. יחידת מִחזוּר הפוספט של ICL נבחרה להיכלל ברשימת המתמודדים המובילים לפרס הכלכלה המעגלית במגזר העסקי.

שותפות ליצירת "כלכלה מעגלית" עבור זרחן

החיים על פני כדור הארץ תלויים בנוטריינטים. חנקן, זרחן ואשלגן N, P ו-K) הם שלושת חומרי ההזנה העיקריים הדרושים לגדילתם של צמחים ומהווים יסודות חיוניים בשרשרת אספקת המזון העולמית. נכון לעת הזו, אין בנמצא תחליפים מלאכותיים לזרחן ואשלגן. מנגד, עודף זרחן עלול לגרום להשפעות סביבתיות.

ICL לוקחת חלק במיזמים המתמקדים ביצירת כלכלה מעגלית ובשימוש בר-קיימא בזרחן. ICL הולנד אמפרט חברה בפלטפורמה האירופית לזרחן בר-קיימא (European Sustainable Phosphorus Platform – ESPP). פלטפורמת ה-ESPP מחברת בין חברות ומחזיקי עניין על מנת לתת מענה לאתגר הזרחן ולהזדמנויות הטמונות בו.

ניהול בר-קיימא של זרחן ונוטריינטים אחרים הוא חיוני לחקלאות, למזון, לתעשייה, למים ולסביבה."

ESPP

ICL הולנד אמפרט חברה גם בפלטפורמת הנוטריינטים, רשת חוצת-מגזרים של גופים הולנדיים, הדוגלת באימוץ גישה פרגמטית להידלדלות מקורות הנוטריינטים. פלטפורמת הנוטריינטים מאחדת בתוכה את מגזרי המים, החקלאות, הפסולת והכימיה לצד גורמי ממשל, מכוני מחקר וארגונים לא-ממשלתיים, במטרה להגשים את היעד – השבת זרחן מזרמי "פסולת", מִחזוּרוֹ, ושימוש יותר בר-קיימא בזרחן.

ICL היא אחת החברות המובילות בהולנד בתחום מִחזוּר פוספטים.

ICL הולנד אמפרט היא אחד מסיפורי ההצלחה של פלטפורמת הנוטריינטים. האתר הוא אחד המובילים בהולנד בתחום מִחזוּר פוספטים. דוגמה טובה לכך היא שיתוף הפעולה בין מפעל הפוספטים של ICL באמסטרדם לבין חברת המים Waternet, החברה גם היא בפלטפורמה. Waternet אוספת משקעים שונים ממערכת השפכים של אמסטרדם, לרבות המינרל הפוספטי סטרוביט (struvite). ICL משתמשת בסטרוביט כחומר גלם, במסגרת תהליכי הייצור שלה, כמקור לזרחן, חנקן ומגנזיום.

באוקטובר 2016 נחתם הסכם בין ICL וחברות נוספות בפלטפורמת הנוטריינטים לבין ממשלת הולנד – "Ambition Nutrients 2018", להמשך הרחבת מִחזוּר הנוטריינטים.

...דוגמה מעוררת-השראה לסגירת מעגל הפוספט"

גב' שרון דיקסמה, השרה לאיכות הסביבה של הולנד

בגרמניה, ICL אמפרט Ludwigshafen חברה גם ב-DPP – פלטפורמת הפוספט הגרמנית. ה-DPP היא רשת להשבת זרחן ולשימוש בר-קיימא במוצרים מושבים. במסגרת ה-DPP מתכנסים הידע והניסיון שנצברו אצל שחקנים בענפים הרלוונטיים, כמו גם ארגונים ציבוריים ופרטיים ומוסדות מחקר ופיתוח.

14.1
עד שנת 2025, מניעה והפחתה ניכרת של כל סוגי זיהום הים, בייחוד כאלו הנובעים מפעילות יבשתית, לרבות פסולת ימית וזיהום מדשנים.
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.