r r PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT

חדשנות במזון וחלבונים חלופיים

מוצרי ICL לתעשיית המזון כוללים רכיבי מזון פונקציונליים ותוספי פוספט, המספקים פתרונות מרקם ויציבות לתעשיית הבשר המעובד, העופות, פירות הים, מוצרי החלב, המשקאות ומוצרי המאפה. פתרונות מבוססי-פוספט אלו, וכן חלבוני חלב ומי-גבינה שמייצרת החברה עובר תעשיית רכיבי המזון, מסייעים להזין את אוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה.  \

פעילות רכיבי המזון המיוחדים של ICL מביאה עמה מעל 75 שנות ניסיון לתעשיית המזון. סל המוצרים המגוון שלה כולל מערכות מינרלים ופוספט פונקציונליות המספקות פתרונות חציצה (buffering), ויסות חומציות, שימור חלבונים והארכת חיי מדף במגוון שווקים, לרבות הבשר, העופות, פירות הים, מוצרי החלב, המשקאות, מוצרי המאפה והחלבונים החלופיים. קראו עוד על הפתרונות של ICL לתעשיית המזון

2.1
עד שנת 2030, חיסול הרעב והבטחת נגישות עבור כל בני האדם, בייחוד העניים וחסרי-הישע, לרבות פעוטות, למזון מספיק, מזין ובטיחותי בכל ימות השנה.
2.4
עד שנת 2030, הבטחת מערכות ייצור מזון בנות-קיימא ויישום פרקטיקות חקלאיות עמידות המגבירות את היצרנות והייצור, מסייעות בשימור מערכות אקולוגיות, מחזקות את יכולת ההסתגלות לשינוי אקלים, מזג-אוויר קיצוני, בצורת, שיטפונות ואסונות טבע אחרים, ומשפרות בהדרגה את איכות האדמה והקרקע.

חלבונים חלופיים

צוות רכיבי המזון המיוחדים של ICL ממשיך להרחיב את טווח הפעילות על-ידי זיהוי השוק ההולך וגדל לחלבונים חלופיים. הטכנולוגיה החדשנית של ICL מאפשרת את ייצורם של מוצרי תחליף בשר, המהווים חלופה מבוקשת למוצרי בשר קונבנציונליים עבור צרכנים צמחוניים למחצה (flexitarian) ובעלי מודעות לתזונה בריאה, המבקשים להפחית את צריכת הבשר שלהם מבלי להתפשר על הטעם או המרקם.

טכנולוגיית העיבוד החדשנית של ICL מאפשרת את ייצורם של מוצרי תחליף בשר.

ICL פיתחה טכנולוגיה קניינית המאפשרת ייצור חלבונים על בסיס צמחי שכמעט לא ניתן להבחין בינם לבין מוצרים מסורתיים על בסיס בשר. מדעני ICL המתמחים בנושא זה פיתחו דרכים לייצור מגוון רחב של מוצרים תחליפיים בהתאמה אישית, כגון המבורגרים, נגיסי עוף, מקלות דגים, כדורי בשר, נקניקיות ועוד, תוך שימוש בציוד סטנדרטי בתעשיית עיבוד המזון. סל פתרונות זה, בשמו הכולל מערכת ®ROVITARIS, הופך חלבונים לבעלי מרקם סיבי, וכן מספק חומרי מרקם ותחליבים (אמולסיות). רבגוניותם של תצורות אלה מאפשרת מרקם, צבע וטעם בהתאמה גבוהה, וכן את האפשרות לייצר פתרונות צמחוניים, טבעוניים ונטולי-אלרגנים.

ICL רכיבי מזון מיוחדים זכתה בפרסים רבים בזכות טכנולוגיה זו, לרבות פרס החדשנות לשנת 2019 מטעם FI (הכנס האירופי לחדשנות מזון) בקטגוריית החלבון בכנס שהתקיים בפריז שבצרפת, ובפרס "הרכיב החדשני ביותר" לשנת 2018 בתערוכה המקצועית FiSA בדרום אמריקה.

לצד האתגרים המתעצמים לסביבה ולאקלים, גוברים גם המוּדעוּת והחששות בקרב הציבור. צרכנים רבים פועלים לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית שלהם באמצעות הפחתת צריכת הבשר ומעבר לחלופות נטולות בשר. ייצורם של מקורות חלבון על בסיס צמחי צורך פחות מים ומייצר פחות פחמן דו-חמצני בהשוואה לייצור חלבון קונבנציונלי מן החי, והופך אותם לבחירה תזונתית בת-קיימא יותר ובעלת השפעה סביבתית פחותה.

ICL החליטה להשקיע 18 מיליון דולר בפיתוח יכולות חדשות המיועדות לייצור מוצרי סיבים תזונתיים על בסיס צמחי.

ICL החליטה על השקעה של 18 מיליון דולר במתקן חדש לייצור מוצרי סיבי חלבון על בסיס צמחי. המפעל החדש, הממוקם באתר Carondelet בסנט-לואיס, מיזורי, יאפשר ל-ICL להגביר את כושר הייצור של מוצרי סדרת ®ROVITARIS, ויסייע להניע חדשנות ויצרנות בשוק החלבונים החלופיים.

הפחתת בזבוז מזון

12.3
עד שנת 2030, הפחתה של מחצית, במדידה לנפש, של בזבוז המזון הגלובלי ברמת הקמעונאי והצרכן, והפחתת אובדני המזון לאורך שרשראות הייצור והאספקה, לרבות אובדן לאחר קציר.
הארכת חיי המדף

אחסון גבינה מעובדת, "מחוץ למקרר", עם חיי מדף ארוכים מובטחים. כל הגבינות למריחה המעובדות, המיוצרות בשילוב סדרת מוצרי JOHA של ICL, ניתנות לאחסון מחוץ למקרר, מה שמאפשר חסכון באנרגיה.

חיי המדף הארוכים באופן יוצא מן הכלל (עד שנתיים) המתאפשרים כתוצאה מתהליך הסטריליזציה והשימוש במלחי JOHA מפחיתים את בזבוז המזון. יתרון זה משמעותי במיוחד בכלכלות מתעוררות, שבהן שרשרת קירור סגורה למוצרי מזון אינה מובטחת. בנוסף, הדבר מגביר את בטיחות המזון. חיי המדף הארוכים יותר מגבירים את נגישותם של מוצרי חלב לאוכלוסייה רחבה יותר.

חסכון בחלבוני מזון בתעשיית מוצרי החלב

בכל יום, מעל 1% מסך התוצרת של מפעל ממוצע לייצור גבינות אינו יכול לשמש במוצר המוגמר ולהישלח לצרכנים. הסיבות לכך הן:

  • אובדן חומר בלתי-תואם עקב תנאי עיבוד;
  • אובדן גבן בתהליך ניקוז מי הגבינה;
  • גבינות שטרם נמכרו וחיי המדף שלהן קרובים לקיצם;
  • גבינה שאינה ניתנת למכירה כתוצאה מתהליכי האריזה, החיתוך והגירור.

הפתרונות של ICL מפחיתים אובדן גבן בשלב עיצוב הגבן. חתיכות קטנות שנותרות מחוץ לתבנית (כ-0.5% מסך מסת הגבינה) בדרך כלל אובדות. תהליכי הייצור של ICL עושים שימוש חוזר בחומר הגלם שהיה מתבזבז אלמלא כן לצורך ייצור גבינה מעובדת. תהליך זה מאפשר שמירה על ערך החלבון הגבוה של הגבינה לצריכת בני-אדם. החיסכון המצטבר בחומרים מפחית הן את הפסולת המיוצרת בתהליך והן זיהום מיותר לכל אורך שרשרת האספקה (עקב הצמצום בחומרי הגלם הנצרכים). 

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.