r r PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT

ייצור עצמי של חשמל

ייצור עצמאי של חשמל מאפשר ל-ICL אופטימיזציה בצריכת האנרגיה שלה. באמצעות השימוש בתחנות קוגנרציה (מחזור משולב - מחז"מ) בחלק ממתקניה, מנצלים מפעלי ICL את החום העודף המופק במסגרת תהליך ייצור החשמל כמקור לאנרגיה תרמית, באופן המביא לתהליך יעיל ביותר מבחינת שימוש בדלק. \

ICL מפעילה מספר תחנות כוח בשיטת הקוגנרציה באתרים שונים:

  • ICL ים המלח – תחנת הכוח החדשה של ICL בסדום – תחנת קוגנרציה (מחז"מ – מחזור משולב לייצור חום וחשמל) הפועלת על גז טבעי – פועלת כיום במתכונת מלאה. תחנת הכוח מתאפיינת ביעילות גבוהה משמעותית בהרבה בהשוואה לתחנת הכוח הוותיקה של החברה. התחנה החדשה היא בעלת כושר ייצור של כ-230 מגוואט, מספקת את מרבית הביקוש לחשמל בכל אתרי ICL בישראל, ומחליפה את מרבית תצרוכת החשמל ש-ICL ישראל רכשה בעבר ממקורות חיצוניים. חלק מן החשמל העודף המיוצר בתחנת הכוח החדשה אף נמכר על-ידי ICL לרשת הארצית של חברת החשמל בישראל. בנוסף, מספקת תחנת הכוח למתקנים שונים של ICL בסדום כ-330 טון קיטור לשעה. עקב הפעלתה המלאה על גז טבעי, רמת היעילות הגבוהה המוטמעת בתפעולה והשימוש בטכנולוגיות מתקדמות ביותר לצמצום זיהום, תחנת הכוח החדשה מאפשרת בנוסף הפחתה ניכרת בפליטות לאוויר של מזהמים כגון תחמוצות חנקן (NOx). תחנת הכוח אף צפויה להפחית את סך פליטות גזי החממה של ICL (מחליפה פליטות עקיפות חיצוניות – מכלול 2 ברמות מופחתות של פליטות ישירות – מכלול 1).
  • ICL רותם – מפעלי החומצה הגופרתית ומפעל PMA (העושה שימוש בפצלי שמן כמקור דלק עיקרי) מספקים יחדיו כושר ייצור של 40 מגה-ואט חשמל ו-340 טון קיטור בשעה. תחנות קוגנרציה אלה פועלות ברמת יעילות גבוהה, ומנצלות חום המופק בתהליך השריפה וההמרה של גופרית. בכוונת החברה להחליף עד שנת 2022 את מתקן פצלי השמן הוותיק בתשתית גז טבעי, שתביא ליתרונות יעילות ופליטות גזי חממה. 
  • המיזם המשותף ICL סין YPH – מערכות איסוף חום בטמפרטורה גבוהה במפעלי החומצה הגופרתית מספקים הן קיטור והן חשמל לצרכי תהליך הייצור.
  • ICL בריטניה Boulby – תחנת הקוגנרציה באתר זה פועלת זה שנים רבות, והשלב הראשון בתהליך ההנדוס מחדש של התחנה הושלם בשנת 2016. הערכה-מחדש של תהליך הקוגנרציה, שבוצעה במהלך 2020, העלתה כי יש לעשות שימוש במתקן רק על בסיס מענה לביקוש (demand response).
  • ICL גרמניה Ladenburg – משנת 2014 נהנה האתר מתחנת מחז"מ בעלת כושר ייצור של 2 מגה-ואט חשמל, 1 מגה-ואט קיטור ו-1 מגה-ואט מים חמים. 
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.