r r PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-0-hoverPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONPRODUCTDEVELOPMENTRAWMATERIALS PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-3PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCTION &OPERATION stage-4PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTPRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFEPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT stage-5PRODUCT USE & END OF PRODUCT LIFELOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENTLOGISTICS &DISTRIBUTIONPRODUCTION &OPERATIONRAWMATERIALSPRODUCTDEVELOPMENT

יוזמת TfS

בשנת 2018 הצטרפה ICL ליוזמת "יחדיו לקיימוּת" (Together for Sustainability - TfS), יוזמה משותפת ורשת גלובלית של 30 חברות כימיקלים, אשר יצרו, הלכה למעשה, את אמת המידה הגלובלית לביצועי סביבה, חברה וממשל תאגידי  לשרשראות אספקה בתעשיית הכימיקלים. תוכנית TfS מבוססת על מסגרת ה-Global Compact של האו"ם, ועל עקרונות הטיפול האחראי (Responsible Care®). \

בעידן של לחץ גובר על משאבי טבע ושל נראוּת הולכת וגוברת של סוגיות צדק חברתי, מחזיקי העניין בחברות שונות מצפים מהן לפעול לקידום קיימוּת לא רק בפעילותן התפעולית, אלא גם מול ספקיהן. חברות גדולות דוגמת ICL , המקיימות קשר עם אלפי ספקים בכל רחבי העולם, נדרשות לערב את ספקיהן בכל סוגיות הקיימוּת ולכלול שיקולי קיימוּת במסגרת קבלת החלטות הרכש שלהן.

עובדות עיקריות

  • מסגרת TfS – הערכות TfS וביקורות TfS – מאפשרות לתאגידים החברים ב-TfS להעריך את ביצועיהם של ספקיהם בתחומי סביבה, עבודה וזכויות אדם, רכש אתי ובר-קיימא, וכן לעודד ולהשיג שיפורים מדידים בביצועי הקיימוּת של ספקיהם, כמו גם של התאגידים עצמם.
  • TfS מתפתחת לכדי ארגון גלובלי, עם נציגויות אזוריות ושותפויות אסטרטגיות באסיה, בצפון אמריקה ובדרום אמריקה. 
  • בפעילותם במסגרת ארגון ייחודי, מבוסס-חברות ורשת עמיתים (peer-to-peer), התאגידים החברים ב-TfS מעצבים יחדיו את עתיד התעשייה הכימית.

באמצעות יוזמת TfS, פונה ICL באופן יזום לספקיה העיקריים בבקשה כי ישלימו ביצוע הערכת אחריות תאגידית (CSR) ו/או ביקורת קיימוּת.

TfS הציגה מסגרת וכלים ליישום גלובלי – הערכות TfS וביקורות TfS – כדי ליצור שקיפות בביצועי הקיימוּת של חברות כימיקלים ושל ספקיהן וכדי לשתף פעולה לשיפור מתמיד של ביצועים אלה.

מאפיין ייחודי של התפיסה לפיה פועלת TfS טמן בכך שתוצאות הערכות וביקורות TfS נגישות לכל התאגידים החברים, בהסכמת הספק. 

התפיסה העומדת בבסיס פעילות TfS מיטיבה הן עם התאגידים החברים ביוזמה והן עם הספקים. הספקים נדרשים להתמודד עם פחות בקשות מצד הלקוחות, נהנים מצמצום בעול הביורוקרטי, ויכולים להקדיש את הזמן והאנרגיה לשיפור ביצועי הקיימוּת שלהם.

בשנתיים הראשונות למסעה הממוקד של ICL בנתיב הרכש בר-הקיימא (2019-2020), פנתה החברה ליותר מ-900 ספקים. עד סוף שנת 2020:

  • 67% מקרב ספקי היעד להם מיוחסת ההוצאה הגבוהה ביותר החזיקו בהערכות EcoVadis בנות-תוקף.
  • 75% מקרב ספקי היעד של חומרי גלם קיבלו עליהם את הקוד האתי לספקים של ICL (שפורסם לראשונה בשנת 2020).

 

 

יעדי רכש בר-קיימא ב-ICL

כדי להיטיב ולהגשים את מטרותיה הייעודיות של היוזמה, כל התאגידים החברים ב-TfS נדרשים להגדיר את קהל היעד בקרב ספקיהם, ולאחר מכן לקיים מעקב ולדווח בדבר מדדי ביצוע ייעודיים (KPIs) בקשר למעורבות הספקים. קבוצת הספקים המוגדרת שנבחרה על-ידי ICL לשנים 2019-2020 היא הספקים להם מיוחסת ההוצאה הגבוהה ביותר (להם מיוחסים, במשותף, 80% מסך ההוצאה בשנת 2019) בתחומי חומרי הגלם, הלוגיסטיקה והאריזה. 

היעד שקבעה ICL היה השגת שיעור של 55% מקבוצת הספקים שהוגדרה, המחזיקים בהערכת אחריות תאגידית (CSR) בת-תוקף מטעם EcoVadis (שהתקבלה ב-3 השנים האחרונות). עד סוף שנת 2020 השיגה ICL שיעור כיסוי של 67% מקבוצת הספקים שהוגדרה – והצליחה בהשגת היעד השנתי. 

בהתאם לחזון הקיימוּת של ICL לשנת 2030 והעקרונות המנחים הנובעים מהתחייבויותיה כחברה ב-TfS,  תוכנית הרכש בר-הקיימא של ICL מבוססת על יעדים ברורים ומדידים, המנחים את פעילויות החברה ומאפשרים את התקדמותה. 

בשנת 2020 השיגה החברה את היעדים הבאים:

  • יעד 1 – 450 הערכות בנות-תוקף במאגר הספקים
  • יעד 2 – מעל 250 הערכות חדשות והערכות מחודשות במהלך שנה קלנדרית אחת
  • יעד 3 – 63% שיפור בהערכות

בשנת 2021 הציבה החברה את היעדים הבאים:

  • יעד 1 – 460 הערכות בנות-תוקף במאגר הספקים (החישוב על בסיס מתואם)
  • יעד 2 – 115 הערכות חדשות והערכות מחודשות במהלך שנה קלנדרית אחת
  • יעד 3 – 60% שיפור בהערכות

שלושה מדדים אלה מבטיחים את המשכיותו של התהליך: שמירה על מאגר ספקים המחזיקים בהערכות CSR בנות-תוקף ועידוד פעיל של ספקי החברה לפעול לשיפור:

  • התמקדות בשיפור באמצעות תוכניות פעולה מתקנת (Corrective Action Plan – CAP)
  • קידום חדשנות באמצעות שיתוף פעולה עם ספקים אחרים
 

ציון EcoVadis של ICL

מכיוון ש-ICL (כמו גם תאגידים אחרים החברים ב-TfS) נדרשת לעמוד באמות-מידה זהות לאלו להן הן מצפות מן הספקים, בשנת 2020 השלימה ICL את הערכת הקיימוּת הגלובלית השנייה שלה מטעם EcoVadis, ודורגה ב-11% העליונים מקרב 60,000 חברות אספקה גלובליות שדורגו. דירוג הכסף של ICL, בציון 62/100, היה נמוך רק במעט מזה הדרוש לדירוג זהב (65 ומעלה). לסיכום הציון של ICL, הקליקו כאן. EcoVadis נחשבת למובילה עולמית בדירוג פרקטיקות קיימוּת בקרב ספקים.

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.